Hej där.  ...

Hej där. 
Helgen var bra, vi hade tacos/badtunnekväll hemma vid elin, det var mys, synd bara att man inte såg mycket av elin sista halvan av kvällen.. Vi hade jättetrevligt. vi var 11 stycken i elins lilla badtunna och tro det eller ej, en till hade fått plats mellan lisas fot, eriks rumpa och min armbåge - för där fanns det allt ett litet hål.

Idag pratade vi lite mer om afrika resan. Jag vill verkligen åka nu. Men nu har tydligen massa tvåor sagt ja ändå så jag får nog vackert vänta till nästa år. Jag vill verkligen åka till Senegal, det hade varit en upplevelse..

Imorgon hoppas jag dom hör av sig om jobbet. Egentligen är jag jättestressad just nu, egentligen borde jag skriva svenskarecensionen nu. och imorgon borde jag plugga matte, och ergonomi. Jag har inte kommit nån vart alls..

Idag blev jag lite irriterade på en sur gammal tant, Det är som att bara för att dom är gamla kan dom inte maka ens lite grann på sig, inte ens dra åt sig axeln och så glor dom jätteargt på en när man försöker tränga sig förbi UTAN att röra vid hennes utstickande axel.. Nej nej.. Jag tycker nog bara om snälla goa tanter, för hon såg ut som att skulle visa tentacklerna när som helst och typ suga kropsmusten ur sig. Annars är jag den som alltid flyttar på mig om någon lite äldre kliver på bussen och behöver sitta, eller jag öppnar alltid dörrar. Man ska dom vara så där bittra kan det lika gärna vara.. Jag håller mig till mina idol, Supergoatanterna!!

Inatt hade jag väldans ont ihuvudet, jag vaknade av att jag hade migrän och jag grät för jag hade så ont, jag kräktes av huvudvärken och mamma fick höra på mitt gnäll mitt i natten. till slut somnade av trötthet och hade lika ont när jag vaknade igen. Men jag var så jävla arg så jag gick till skolan ändå! Man är ju hårding! ingen klenis.. :D

Hare gött.


Igår var det 70 år sedan kristallnatten..

Idag var jag på arbetsintervju, får la se hur de går, som skulle höra av sig inom en vecka.

Haha, idag läste min lärare som jag skrev om för några veckor sen, mitt blogg inlägg. Han tyckte det var positivt att jag tyckte "han är väl toppen" iaf. Haha. Jag är inte lika bitter längre.  Skolan var lugn idag.. jag jobbade faktiskt ganska mycket, det ni ;)

Igår var det 70 år sen många Judar vaknade upp i gettot eller somnade i gettot för första gången, natten mellan den 9 och 10 upplevde många den s k kristallnatten.. Jag tycker det är viktigt att man uppmärksammar detta.. Jag har själv varit på en toleransresa till tyskland och polen, Jag har sett ghettot, jag har sett Auchwitz.. Det är så svårt för folk att förklara vad man kände. Det var så himla mycket. en känsla som inte kan beskrivas. Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Man känner som en blandning av sorg, illamående, hat, m.m.. Jag tror jag skulle behöva åka dit igen.. Det känns ännu mer när man kommit hem och skriver om det.. när man berättar om det, när man tänker på det.


Så Jag vill skänka en tanke till inte bara alla judar
utan alla människor som föll offer för nazisternas galenskap

ikea fanskap

idag i skolan fick vi tillbaka grejer vi gjort under lovet. Jag fick allafall MVG på två av uppgifterna, känns skönt:) Sen fick jag träffa alla godingar igen. Det var nog det bästa. Det sämsta var nog att nu har vi tusen olika grejer som ska vara klara innan jul, egentligen är det ganska lång tid, men ändå, få alla på en gång blir så mycket..

På eftermiddagen kom Kusinen och hämta mig och vi drog till IKEA! Jag skulle ha en hylla.. och kanske några lakan... Ja en hylla, lakan och hänggarderob ( som för övrigt är en väldigt smart grej, OM MAN KÖPER RÄTT!) blev det iallafall.. Jag försökte leta gradiner också , men hittade inga men kunde inte sluta leta. Till slut kom min kusin på den brilianta idén ; man behöver ju inte köpa dom på IKEA. 
När jag kom hem och skulle börja få lite ordning i min garberob upptäckte jag att jag bara hade köpt en skohänggarberob och ingen vanlig med plats för kläder, JAG BLIR SÅ JÄVLA FÖRBANNAD:P jag får väl åka och byta när jag har vägarna förbi. Blää..

Nu har  vi lekt lite mer färg. Det blev väldans bra, eller slingorna blev lite mesiga. men rästen, ;) grr..

Knut är det charmigaste drygot som finns. Jag vaknar på morgonen en timme innan klockan ringer för jag är orolig att jag försovit mig, då märker han att jag är vaken och kommer och gosar till fullu, Men han ligger inte still och myser, han ska "stånga" och stryka sig och gnissa runt, Jättemysigt verkligen!!!! Men inte jätte tidigt på morgonen, Jag har försökt att ingorera honom och bara låta lägga sig till rätta utan att klappa på honom, men på morgonen får jag så dåligt samvete för jag dissar honom. Just nu ligger han på bröstet och myser, snutten då:) men jag ser knappt tangenterna.

Nu ska vi sussa lite. Det blir nog bra det här.

Hare gött

PS; Knut har dålig andedräkt.:(


Humorlösa land!



Idol. Säkert det mest allvarliga och seriösa programet som finns. här får man inte skojja. Här får man inte spexa, här får man inte ge intryck av vad man skulle bli för artist. Jag har sett två avsnitt av programmet, inte för att jag är någon doktor eller så så är det inte på liv eller död.  Idol är ett koncept som går ut på att hitta talanger, för många deltagare handlar det säkert om vinna eller försvinna, och visst det finns nog jävligt många som platser bättre där en Lars, Men det finns nog jävligt många talanger där ute som är mycket bättre än dom andra deltagarna.

Vad är det som är så allvarligt att spexa ut sig lite, det viktigaste är väl för fan att man sjunger och att man är sig själv. Jag såg inte omdömmet juryn gav Lars efter detta men jag hörde att denna Laila blev arg. är det verkligen så att juryn inte vill att man ska visa sitt rätta jag. Lars kanske är en spexig person och vill visa vad som vi har och vänta av honom. Eller som han själv säger att han vill utjyttja idol. Det tycker jag är kul!

Måste allting vara så jävla allvarligt och strikt. Det handlar väl inte om att det är lägre klass för att man är lite nostalgisk och skojjar till de lite. Han sjöng ju bra! Det är ju för fan sånt folk vill se! Det var inte direkt att man såg en liten unge från kanske afrika som svälte på tvn. Det var idol Lars som för många kanske gav fingret rätt upp i röven på idol, vilket dom förtjänade! För så jävla hög klass är det verkligen inte på idol.

Jag tycker också att själva grejen att idoljuryn plockar ut deltagre, DOM BESTÄMMER vilka som sverige ska rösta fram till nästa idol. Sedan sitter dom själva och kritiserar helt fel saker. Lägg energin på något viktigare.

Ska inte detta var ett underhållningsprogram? Låt det vara lite underhållning då för fan! Låt han hålla på. Jag blev riktigt chockad när sverige inte kunde ta till sig det här, Är verkligen Sverige,Aftonbladet, Idoljuryn så jävla humorbefriande? idolJuryn kan du fan skylla sig själva om dom plockar med honom.

Lägg pengar på nå annat skit än idol dom om det är så himla uppsägelseväckande.

Skärpning!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/idol2008/article3679031.ab

Hare gött

Gamla tanter :)

Nu sitter jag på tåget igen. och om några timmar kommer jag sitte på tåget tillbaka. Känner mog lite viktig med laptop och tågpendlare :p

Jag har precis bytt tåg. Och på det förra tåget upptäckte jag en väldigt speciell liten dam :) Hon var jätte liten och hade säkert varit och hälsat på sina barn och barn barn tillsammans med gubben sin. Det första jag hör henne säga är;
"Titta Gösta, titta vad mycket snö. Undra varför dom inte plogar vägarna, Titta vad snö, Men visst är det vackert, Men gud va halt det ser ut att vara, Titta Gösta titta"
Hon gick rätt in i hjärtat på mig :) Hon var så himla exalterad över snön. och den hela 34 minuter långa resan till deras slutdestination pratade hon bara om snön. Och hon upprepade saker, hennes man Gösta sa inte så mycket, inte verkade han lyssna heller. Då tjadade hon ännu mer, upprepade saker enda till han svarade.

Jag började fundera att om man har tid att prata om en sådan sak så långe när man blir äldre. Att man verkligen övertygar omgivningen istället för att bara övertyga sig själv. Jag blev så glad av henne.

Sedan när vi skulle gå av brast hon ut.
"Titta Gösta, Någon har knytit ett band runt sin väska" Då kom damen som ägde väskan och förklarade att hon alltid gjorde så bara för att ingen skulle ta hennes väska. Ganska smart tyckte jag, eftersom alla rullväskor ser typ likadana ut. Det tyckte min speciella lilla tant också.
"gud vad smart! att jag aldrig har tänkt på dig förut" och så där fortsatte det.
I vanliga fall hade jag inte blivit  glad för singnalfelet precis innnan stationen så vi blev stillastående att tag. Så jag fick höra min lilla tant stå och berömma denna dam för hon smart hon var och att hon absolut skulle prova det själv. :)

Jag älskar gamla gulliga tanter! Mys.
Hare Gött

RSS 2.0